60+ roning

 

Hvad er 60+ og pensionister?
Dette navn dækker en ordning, hvor roning fortrinsvis sker på hverdag formiddage og som derfor især henvender sig til pensionister.

Selv om vi har medlemmer fra nær og fjern, så er størstedelen dog bosatte i Gentofte.

Formål:

-        fællesskab
Vi lægger meget vægt på at man skal have det rart sammen, så enhver deltager kommer glad hjem efter at have været på rotur.
Nogle gange om året holder vi fælles frokost i klubben. Der spiser vi ofte delikatesser som de enkelte efter aftale medbringer eller tilbereder i klubbens køkken, og så synger vi måske havrelaterede sange.

Endelig arrangeres der ca en gang om året flerdagesture til andre strande. Vi har haft hold på Samsø, til Svendborg,til Kolding, til Grækenland og til Kroatien 

-        fysisk træning.
Roning er en sund motionsform. Man bruger især lårmusklerne, men da man sidder er det ikke så hårdt for knæene som f.eks. løb. Man behøver ikke i forvejen at være i særligt god form, men roning styrker kroppen, og roere får stærke knogler.

Man må dog være så adræt, at man kan bevæge sig hen igennem båden, når der skal skiftes.

Endvidere forlanger vi – af sikkerheds hensyn – at man kan svømme 600 m uden hvil på land.

 

Sikkerhed
Vi bruger mest inriggere, som er meget stabile både. Alligevel ror vi kun, hvis der ikke er østenvind og høje bølger. I hver båd er der en uddannet styrmand, der er ansvarlig for at såvel båd som at mandskab kommer uskadte hjem.

Nye roere
Lyder det som om roning er noget for dig, så kan du kontakte os - enten ved at møde op en mandag eller torsdag formiddag kl. 9.15 og se, hvorledes det foregår og tage eventuelt en snak med én af instruktørerne. Du er også velkommen til at kontakte Hans Christian Lund, 40 32 71 25 eller Knud Geismar, 40 43 33 79 for at høre mere om 60+afdelingen i Skovshoved Roklub.


Har du herefter lyst til at deltage, skal du aflægge en svømmeprøve (600m) og eventuelt gennemgå et rokursus, som beskrevet i afsnittet ”Bliv medlem”. 

Hvornår ror vi?

-        mandag og torsdag formiddag fra kl. 9:30, hvor man kan komme uden at skulle melde til i forvejen.

Man ror så længe, det enkelte bådhold har lyst. Det almindelige er at de fleste ror til kl. 12, så man kan nå hjem til en kop kaffe i klubben.

Nogle ror dog f.eks. til Vedbæk, hvor man går i land og drikker kaffe og evt. køber fisk – friske og billige.

-        Efter aftale ror vi også på andre dage, og her kan målet være Københavns havn eller f.eks. Rungsted.

Vi ror hver mandag og torsdag kl. 9:30 i rosæsonen.

 

Mød bare op ..... vi ror, når vi har lyst.