Rokursus 2017 begynder lørdag d. 6. maj

 

Totalløsning på motion for hele kroppen

Hvis du vil ha trimmet hele din krop på en gang, så er roning i romaskine på land og roning på vandet i form af en inrigger, coastalbåd, eller en outrigger den ultimative løsning på det. Her får du både styrke og konditionstræning.

Du får frisk luft, naturoplevelser, samtidigt med at du får trænet alle kroppens muskler endnu mere, da energiforbruget på havet er lidt højere. På vandet kan der være bølger, strøm, vindmodstand samt andre gode faktorer, som kræver endnu mere energi fra kroppens muskler.
Roning er godt for kroppen, og en sport der har få skader, giver en god nats søvn og masser af socialt samvær.

Du ror og træner på et hold, men du får også individuel coaching af vores instruktører og trænere.

 

Kurser for begyndere

Rokurserne er for nye medlemmer af klubben og for kajak-, havkajak- og poloroere, som vil prøve nye bådtyper og træning.
Rokurserne er starten på masser af træning i styrke, teknik og udholdenhed på vandet, plus frisk luft, motion og godt socialt netværk.

Bådtyper: Costalbåde, inrigger, outrigger og gigbåde.

Du skal så vidt muligt følge alle lektionerne i rokurset, som er på 9 lektioner, men mindst 7 - 8 lektioner. I weekenden er der 4 lektioner fordelt på lørdag og søndag.

 

Kursusplan 2017

Start allerede nu (hvis ud har lyst) - vi ror ergometer til musik de fleste af ugens dage.

Mandag kl. 8:45 - 9:30 * , 10:00 - 11:00 og 18:30 - 19:30

Onsdag kl. 18:00 - 19:00 * hold beregnet til nye roere, eller til dem der bare vil prøve en tur.

Torsdag kl. 8:45 - 9:30 * , 10:00 - 11:00 og 18:00 - 19:00

Fredag kl. 17:30 - 18:30

Søndag kl. 9:00 - 10:00 * og 10:10 - 11:10

* Hold med musik (Rospinning)

 

Følgende kursusdage på vandet:

Lørdag den 6. maj kl. 9-16

Søndag den 7. maj kl. 9-16

Mandag den 8. maj kl. 18-21

Onsdag den 10. maj kl. 18-21

Mandag den 15. maj kl. 18-21

Onsdag den 17. maj kl. 18-21

Mandag den 22. maj kl. 18-21

 

Torsdag den 25. maj kl. 10-16 – klubtur (alle er velkomne) til Struckmannsparken.

 

 

Påklædning

Løbetøj, motionstøj, kondisko med lave hæle, regntøj, håndklæde mv. Vi går på vandet, selvom det regner og blæser, så husk skiftetøj.

Tilmelding - kontingent og svømmebevis

Rokurserne er gratis, når du er indmeldt i Skovshoved Roklub og optaget i Robådsafdelingen. Du skal derfor have betalt kontingent inden kursusstart.

Du skal også kunne svømme 600 meter og aflevere et svømmebevis, der højst må være et ½ år gammelt. Du kan tage svømmeprøven i en svømmehal. Læs mere om indmeldelse og kontingent på Bliv medlem.

Sådan lærer du at ro

På kurserne lærer du selve rotaget, teknikken i at ro, kommandoer samt bådens opbygning og udstyr. Samtidig gennemgår vi noget roteori.

Du vil komme til at ro i én eller flere af følgende bådtyper:

-        Inrigger – en god stabil båd til motion og turroning

-        Coastalbåd - den nyeste bådtype inden for roning til motion og turroning, men især til event og oplevelser. Det er en super blanding af en inrigger og en outrigger med meget positive bådegenskaber.

-        Outrigger - en smal bådtype til kaproning og dermed til at ro hurtigt i, samt til motionstræning.

-        Single- og dobbeltsculler – også en outrigger, men den ros alene/af to roere.


Når du har roet ca. 50 km i vores lokalfarvand (Svanemøllen til Rungsted) på dine rolektioner og har styr på teknikken, behersker rotaget og kommandoerne på fornuftigt vis, bliver du frigivet. Dit (første) roinstruktion/træningsforløb er dermed færdigt.

Når du er frigivet

Efter frigivelsen som roer åbner der sig muligheder for træning, oplevelser og socialt samvær - altså et hav af tilbud til dig. Du kan komme ud og ro uden instruktør, dog med styrmand i flerholdsbådene. Eller ro selv i en singlesculler eller to i en dobbeltsculler.

Du kan nu ro med på klubaftener tirsdage og torsdage kl. 18.00. Eller få flere trænings- og kursusforløb i teknik og konditionsroning. Der er masser af muligheder for motionsroning og frisk luft på Øresund i inrigger og coastal.

Du kan også ro på Bagsværd og Lyngby Sø, hvor du kan komme til at træne på regattabane og få motion samt oplevelser i outrigger.

Du kan komme med på roture uden for vores lokalfarvand, f.eks. ro ind til Københavns Havn, Flakfortet, Furesøen og meget mere. Du kan komme ud og ro ved andre roklubber i Danmark og rundt omkring i verden.