Hædring på Gentofte Rådhus

14. marts 2017 19:05 , af Gustav Hansen

Onsdag den 8. marts var Borgmester Hans Toft igen vært ved den årlige mesterskabsaften i Gentofte Rådhus. Hvert år i marts inviterer Gentofte Kommune, de af kommunes atleter der har vundet guld ved nationale mesterskaber og guld, sølv og bronze ved internationale mesterskaber til en aften i hæderens navn. Aftenen står på små anekdoter fra året der gik, samt applaus af atleterne der bliver belønnet med en erindringsgave for deres indsats. Skovshoved Roklub var repræsenteret med atleter fra både kajak, robåd og kajakpolo. Lokomotiv Skovshoveds store triumf ved Danmarksmesterskaberne i Flensborg betød også en invitation fra Borgmester Hans Toft. Traditionen tro modtog Hans Toft alle atleterne i døren og genkendte med det samme Skovshoved Roklubs helte. Kajakpolo har altid ligget Hans Toft nært og han har uddelt medaljer ved adskillige af Roklubbens Skovshoved Canoepolo Open.

Udover Lokomotiv Skovshoved, så blev Henrik Christiansen og Skovshoveds egen guld 8'er, heriblandt Kathe Rasmussen, Kate Skavin, Lise Hendriksen, Jesper Skavin og Per Boalth, også hædret. Med på Skovshoved otteren var også Jens Tarp fra Hellerup Roklub. Guld 8eren vandt World Rowing Masteres i Mixed 8+. Det var det eneste hold af alle de danske 8hold der stillede op til dette VM på Bagsværd Sø, der vandt. Som for øvrigt var det største rostævne der nogen sinde har været afholdt i Danmark, 3500 roere var på vandet, og næsten lige så mange hjælpere var der i dage ved søen.

Henrik har opnået en lang række flotte resultater i 2016, og er stortset altid på præmieskamlen, når han stiller op. Han har vundet et utal af meskerskaber for Skovshoved, som han har været medlem af siden 1974. Det største nogensinde var, da han var med til at vinde K4 10.000m til VM i Belgien 2014.

Det er altid en stor ære at være inviteret til Mesterskabsaftenen og atleterne får udvekslet historier om deres hårde år, som for alle inviterede har båret frugt. Efter programmet havde kommunen arrangeret en let anretning, så aftenen bliver afsluttet på afslappet vis med røverhistorier og snak om det kommende år.