Begynderkursus i robåd/inrigger

Roning er en friluftssport med natur, kammeratskab, vind og vejr som vigtige ingredienser. Roning er endvidere en meget effektiv sportsgren, der styrker kondition og kroppens store muskler.

Er du helt ny? Næste forløb af instruktion i inrigger for nye roere er forår 2024.

Når du melder dig ind i klubben for at ro robåd skal du igennem et instruktionsforløb. Her lærer du rotaget og teknikken i at ro, bådens opbygning og udstyr, og hvordan den styres. Du vil komme til at ro i en klassisk robåd, som er en god stabil båd til motion og turroning kaldet en inrigger. 

I 2024 bliver det: Weekenden den 27. og 28. april 2024 begge dage fra 09.00 - 15.00 

Samt følgende træningsaftener: 

  • Tirsdag den 30. april, 18.00 til 21.00
  • Torsdag den 2. maj, 18.00 til 21.00
  • Tirsdag den 7. maj, 18.00 til 21.00
  • Onsdag den 8. maj, 18.00 til 21.00
  • Mandag den 13. maj  kl.17.30 til 21.00: Madpakketur til Skudehavnen (fælles rotur med erfarne roere i robådsafdelingen, husk en madpakke og drikkevarer)
  • Torsdag den 16. maj kl. 18.00 - 21.00: Landgangsøvelse og frigivelse 
  • Ekstra træning i at lægge til ved broer torsdag den 23. maj 18.00 - 20.00 med efterfølgende middag kl. 20.00 - 21.30

Endvidere arrangerer vi tur for alle vores kaniner til Skovserro (klubbens sommerhus nær Hundested) i weekenden den 29. og 30. juni. 

Alle nye roere skal som minimum deltage på kurset i weekenden og de efterfølgende træningsaftener inklusive landgangsøvelsen torsdag den 16. maj 2024. 

Når du har roet ca. 50 km i vores lokalfarvand (Svanemøllen til Rungsted) og har styr på teknikken, behersker rotaget og kommandoerne på fornuftigt vis, bliver du frigivet. Dit første roinstruktions/træningsforløb er dermed færdigt.

Kaninkort inrigger

Tilmelding: Skriv til robaad@skovshoved.dk, hvis du er interesseret i at starte på et instruktionsforløb. Du vil blive kontaktet i løbet af vinteren af den ansvarlige for instruktionsforløbet, så du evt. kan starte som medlem, mens vi har vinterens indendørs-aktiviteter inden sommersæsonen og instruktionsforløbet starter op. Om vinteren tilbyder vi styrketræning i roergometre, vægte, svømning i svømmehal, cirkeltræning, yoga, løb mm.

Påklædning

Løbetøj, motionstøj, kondisko med lave hæle, regntøj, håndklæde mv. Vi går på vandet, selvom det regner og blæser, så husk altid skiftetøj.

Når du er frigivet

Du kan nu ro med på klubbens faste rotider samt et væld af ture. Og du kan fortsætte med trænings- og kursusforløb i teknik og konditionsroning. Der er masser af muligheder for motionsroning og frisk luft på Øresund i vores inriggere og også i coastalbåde, som er lettere, hurtige og meget sødygtige robåde. Du kan læse mere om coastalroning her. 
Kaninkort coastal.

Du kan også ro på Bagsværd og Lyngby Sø, hvor du kan komme til at træne på regattabane og få motion samt oplevelser i outrigger.

Du kan komme med på roture uden for vores lokalfarvand, f.eks. ro ind til Københavns Havn, Flakfortet, Furesøen, Amager Strandpark og meget mere. Du kan komme ud og ro ved andre roklubber i Danmark og rundt omkring i verden, se eksempler under turberetninger.

Generel forudsætning for optagelse:

Rokurserne er gratis, når du er indmeldt i Skovshoved Roklub og optaget i Robådsafdelingen. Du skal derfor have betalt kontingent inden kursusstart. Se mere under "Bliv Medlem"

For at du kan blive optaget på instruktionshold er der nogle krav til din fysik. Du skal fremvise en svømmeprøve på 600 m og med lethed kunne trække dig op på kanten i et svømmebassin samt have en vis kropssmidighed. Du skal have god balance, så du kan bevæge dig sikkert i båden.

 

Kaninhold lærer at tage både på land

En firer lægger til på Lyngby Sø

Kaninhold: kaffepause med bådene på land

Coastalroning på Øresund

Langtur på Roskilde Fjord, vi går i land