Afdelingen

I Skovshoved Roklubs havkajakafdeling kan du lære om alt, hvad der er værd at vide om havkajakken.

Udover den indledende undervisning i de basale rofærdigheder, som kræves for at blive optaget som medlem, tilbyder vi roerne kurser og workshops f.eks:

  • Avanceret kajakteknik
  • Sådan pakker du din kajak til længere ture
  • Madlavning på en trangia.
  • Vedligehold af kajakken

I ro sæsonen ( april-oktober) er der hver tirsdag og torsdag aften fælles roning i vor nære ro farvand Øresund. I juni måned afholder vi hvert år en fællestur til Skovsero, vores sommerhus i Nordsjælland.

Havkajakkens robusthed og evne til at laste, gør den også velegnet til ture med overnatning. Vi har et team af uddannede turledere som tilrettelægger forskellige typer af ture over hele sæsonen. Turene kan f.eks. gå til Limfjorden, det sydfynske øhav eller måske til den svenske skærgård. Indenfor de senere år har vi også arrangeret ture til Grønland, eller taget til Milos i Grækenland for at ro.

Havkajakken kan også bruges til de lidt mere adventure prægede aktiviteter som surf i brændinger, grønlænder rul og raffineret teknisk beherskelse i store bølger og strøm. Så har du et konkurrence gen kan dette også blive plejet ved at deltage i f. eks DM i havkajakteknik, DM i havkajakrul.

I vinterhalvåret holder vi formen vedlige med fælles roning i weekenden og gennem træning af teknik i svømmehal. Vi har julefrokost, afholder billedaften om sommerens ture, og tilbyder foredrag og filmvisninger. Vi planlægger den kommende sæsons mange ture, og afholder vedligeholdelsesdage, hvor kajakkerne trimmes og ordnes efter sommerens mange rotimer.

Vi lægger i afdelingen stor vægt på sikkerheden som roer, og derfor forsøger vi hver sæson at give mulighed for at man som medlem kan dygtiggøre sig gennem videregående kurser i teknik, som enten udbydes i klubregi eller gennem Kano og Kajak Forbundet.

Roning i havkajak giver motion og skaber fælles oplevelser på mange af alle de ture havkajakafdelingen hvert år arrangerer i både ind- og i udland. Så der er mange gode grunde til at vælge havkajakken ikke mindst fællesskabet om at ro og opleve naturen fra vandsiden.

Vi har kajakken- Du har energien !

Henter billeder...