Om havkajak

I Skovshoved Roklubs havkajakafdeling kan du lære om alt, hvad der er værd at vide om havkajakken.

Udover den indledende undervisning i de basale rofærdigheder, som kræves for at blive optaget som medlem, tilbyder vi roerne kurser og workshops f.eks:

  • Avanceret kajakteknik
  • Sådan pakker du din kajak til længere ture
  • Madlavning på en trangia.
  • Vedligehold af kajakken

I ro sæsonen ( april-oktober) er der hver tirsdag og torsdag aften fælles roning i vor nære ro farvand Øresund. I juni måned afholder vi hvert år en fællestur til Skovsero, vores sommerhus i Nordsjælland.

Havkajakkens robusthed og evne til at laste, gør den også velegnet til ture med overnatning. Hvert år arrangerer medlemmerne turer. Turene kan f.eks. gå til Limfjorden, det sydfynske øhav eller måske til den svenske skærgård. Indenfor de senere år har vi også arrangeret ture til Grønland, eller taget til Milos i Grækenland for at ro.

Havkajakken kan også bruges til de lidt mere adventure prægede aktiviteter som surf i brændinger, grønlænder rul og raffineret teknisk beherskelse i store bølger og strøm. Så har du et konkurrence gen kan dette også blive plejet ved at deltage i f. eks DM i havkajakteknik, DM i havkajakrul.

I vinterhalvåret holder vi formen vedlige med fælles roning i weekenden og gennem træning af teknik i svømmehal. Vi har julefrokost, afholder billedaften om sommerens ture, og tilbyder foredrag og filmvisninger. 2 gange om året mødes vi til fælles klargøringsdage, hvor kajakkerne trimmes og ordnes efter sommerens mange rotimer.

Vi lægger i afdelingen stor vægt på sikkerheden som roer, og derfor forsøger vi hver sæson at give mulighed for at man som medlem kan dygtiggøre sig gennem videregående kurser i teknik, som enten udbydes i klubregi eller gennem Kano og Kajak Forbundet.

 

Organisering af havkajak

For at få alt dette til at ske er mange frivillige hænder igang. Er der en opgave,som du finder spændende, er der altid brug for nye hænder!