Turberetninger

 

Vær med til at skabe inspiration, nysgerrighed og lyst til at komme afsted på tur ved at dele dine/ jeres oplevelser fra ture du/I har været i både ind- og udland. Turberetningerne samt fotos mailes til editor for inrigger.

Vil du vide mere - så læs mere om robådsroning her.

Tag med på langtur!

Turberetning for Tysklandsturen

Fredag den 6. – søndag den 8. oktober 2023

I år gik den traditionsrige Tysklandstur til Ruder-Club Süderelbe i Hamborg. Roklubben ligger udenfor Hamborg ved floden Elben. Vores roning for weekenden var tilrettelagt, således, at turen tog højde for det kraftige tidevand på Elben. Med tidevandet var det muligt at komme ude fra Elben og ind til centrum af Hamborg gennem 2 sluser. Lørdagens lange rotur bød på dagsregn i Hamborg, så man må sige, at vi blev ret våde. Vi fik oplevet kanalerne i Hamborg og for mange af roerne et gensyn med steder fra vores tidligere ture. Vi spiste frokost i en roklub, hvor der var fælles arrangement med spisning for alle roklubberne i Hamborg. Vi lagde vores lånte gigbåde op i Wanderrudergesellschaft Die Wikinger for natten. Derfra fandt vi vejen hjem med tog og taxi til Ruder-Club Süderelbe, hvor der ventede os lækkert vietnamesisk take away.

Søndag roede vi bådene hjem via Elben med en skøn natur på begge sider af floden.

En stor tak til turarrangørerne Steen Rosenbom og Claus Bærentsen for en oplevelsesrig og spændende tur – vi tager gerne turen til Hamborg igen.

Det regnede en del....
 Men ikke hele tiden

Høj stemning på klubtur til Grækenland

 

 

Lørdag d. 2 september 2023 mødtes 28 forventningsfulde roere og 4 landkrabber i Københavns Lufthavn for at drage til Tolo på halvøen Pelopennes i regionen Argolis. Her ligger en dansk roklub med både inriggere og havkajakker. Lige ved siden af er et hotel, som klubben samarbejder med, her blev vi alle 32 indlogeret i værelser med den smukkeste havudsigt.

Susanne og Steen var kompetente turledere, som altid skabte de god stemning og sørgede for glade roere og fantastiske roture alle dage bortset fra en enkelt regnvejrsdag.

Vi fik roet op til 177 km i løbet af ugen, besøgt kyststrækningen på begge sider af Tolo og også roet rundt om en hel del af de små øer, som ligger i nærheden. For eksempel Kirkeøen med oplyst trappe op til en lille kirke (giver mindelser om Mamma Mia filmen) og Skoleøen, hvor der på toppen ligger en lille tidligere skole.

Robådene i Tolo ligger fastgjort til en lang line på havbunden, så dagens rotur startede med, at vi trak bådene ind. Efterhånden som bådene kom ind, blev de overtaget af holdet, der skulle ro i den pågældende båd. Holdet sørgede for at alt udstyr kom på plads, til sidst også roerne og deres pikpak, hvorefter vi kunne drage af sted. Og tilsvarende i modsat rækkefølge ved hjemkomst. Det kørte på skinner, og som en af vores landkrabber beskrev det lignede det nærmest en koreograferet scene -  og det var det sådan set også!

Havkajakkerne blev selvfølgelig også gjort klar, det var en enklere øvelse.

Hver dag satte turledelsen bådhold og kajakhold med turleder, og de fordelte os fint udover dagene, så vi fik roet med mange forskellige. Alle, der gerne ville ro havkajak, fik selvfølgelig også mulighed herfor.

Morgenmad og aftensmad blev serveret på hotellet. Vi fik dejlig mad hver dag med græsk salat, tzatziki og andre lækkerier til forret og klassiske græske retter (som mussaka, stifado, souvlaki, lam og grillet fisk) til hovedret. Alt blev serveret af et par humørbomber af flinke tjenere, som også sørgede for både vin og øl til os.

Frokosten blev enten indtaget på en strand med medbragte lækkerier eller i små typisk græske restauranter i småbyer langs kysten, altid med god appetit og godt humør.

Hver aften var der høj stemning i restauranten, hvor dagens indtryk blev delt og fordøjet sammen med den gode mad, og der blev grinet og fortalt historier fra dagens ture.

Landkrabberne bidrog på bedste vis med hyggeligt selskab, fine observationer og andre arrangementer såsom vinsmagning. Når det var muligt, deltog landkrabberne også i vores frokoster på turen, det var en dejlig måde at få nye venner på.

Kort og godt – det var en ”armene over hovedet” tur, som Susanne og Steen skal have en kæmpestor tak for. Dem må I meget gerne lave flere af!

Vil du vide mere - så læs mere om robådsroning her