Turberetninger

 

Vær med til at skabe inspiration, nysgerrighed og lyst til at komme afsted på tur ved at dele dine/ jeres oplevelser fra ture du/I har været i både ind- og udland. Turberetningerne samt fotos mailes til editor for inrigger.

Vil du vide mere - så læs mere om robådsroning her.

Tag med på langtur!

Fantastisk tur til Skovserro med klubbens nye roere – 28.-30. juni 2024

Fredag tog 10 friske roere og kaniner til roklubbens sommerhus i Sølager, hvor vi startede med en skøn middag. Efter middagen blev vi luftet på en dejlig gåtur langs stranden mod Lynæs havn, på hjemvejen tog vi skrænten, hvor vi havde en fantastisk udsigt.

Lørdag kom der flere roere til, hvor vi havde lejet inriggerbåde og en C4+ af Frederiksværks Roklub for at ro på Danmarks størreste sø Arresø. 16 roere fik den skønneste rotur rundt på søen i godt vejr med sol og lidt vind. Vi spiste frokost i Ramløse havn, før vi endte roturen i Auderød Havn for at aflevere bådene. Det blev til 35 km til hver roer. På roturen fik vi fornøjelsen af at hilse på flere havørne til stor begejstring for alle.

Efter roturen vendte vi retur til sommerhuset, hvor vi nød en god middag. Efter middagen tog vi på en gåtur mod færgelejet i Sølager langs stranden.

Søndag bød på regnvejr samt skybrud. Vi besluttede at pakke vores ting sammen og vende hjem, uden en rotur fra Frederiksværk Roklub, som ellers var planlagt. Denne tur må være til gode til en anden god gang.

Tak til alle for dejligt selskab og godt humør, masser af snak, god roning samt hjælpsomhed med madlavning, rengøring mm.



Vi roede coastal

og selvfølgelig inrigger


Arresø var fantastisk - der skal vi ro igen en anden gang!

Pragtfuld klubtur til Svendborg

Fredag d. 31 maj - søndag d. 2. juni 


12 glade og forventningsfulde roere mødtes fredag aften i Svendborg Roklub, hvor Lars Ørtoft, turleder, havde lejet 4 to-åres inriggere til os og planlagt hele turen. Vi overnattede i roklubben (nogle sov på balkonen og blev belønnet med udsigt til sejlere tidlig morgen) og nød aftensmaden i solen på klubbens balkon begge aftener.
Vejret var flot begge dage med masser af sol og fortrinsvist svag til let vind, og farvandet er meget varieret og smukt. Vi roede rundt om Tåsinge den første dag med en afstikker til Strynø, hvor vi spiste frokost. Samlet blev turen på 50 km, så vi nåede at blive trætte. Søndag roede vi rundt om Thurø og lidt op langs Fyns østkyst en tur på 25 km. Vi så utrolig meget fynsk idyl, smukke huse med stråtag og bindingsværk, fine strande, idylliske pletter og dejlige skovstrækninger. Vest for Tåsinge så vi pludseligt 3-4 havørne kredse over vores hoveder, et utroligt imponerende syn. Hjemturen søndag bød på kraftig modvind og -strøm ind igennem Svendborgsund og under broen til Thurø. Det er tit et krævende stykke, det var det også den dag, og en glimrende træning af "sparket" i en robåd.
En skøn weekend med mange gode km i herligt og velfungerende selskab og fin stemning. Tak for denne gang og en stor tak til Lars for en vel planlagt og gennemført tur!
Vil du vide mere - så læs om robådsroning her!

På vej mod Tåsinge

Livet er dejligt

Thurø er meget smuk

Hjemme igen

Turberetning for Tysklandsturen

Fredag den 6. – søndag den 8. oktober 2023

I år gik den traditionsrige Tysklandstur til Ruder-Club Süderelbe i Hamborg. Roklubben ligger udenfor Hamborg ved floden Elben. Vores roning for weekenden var tilrettelagt, således, at turen tog højde for det kraftige tidevand på Elben. Med tidevandet var det muligt at komme ude fra Elben og ind til centrum af Hamborg gennem 2 sluser. Lørdagens lange rotur bød på dagsregn i Hamborg, så man må sige, at vi blev ret våde. Vi fik oplevet kanalerne i Hamborg og for mange af roerne et gensyn med steder fra vores tidligere ture. Vi spiste frokost i en roklub, hvor der var fælles arrangement med spisning for alle roklubberne i Hamborg. Vi lagde vores lånte gigbåde op i Wanderrudergesellschaft Die Wikinger for natten. Derfra fandt vi vejen hjem med tog og taxi til Ruder-Club Süderelbe, hvor der ventede os lækkert vietnamesisk take away.

Søndag roede vi bådene hjem via Elben med en skøn natur på begge sider af floden.

En stor tak til turarrangørerne Steen Rosenbom og Claus Bærentsen for en oplevelsesrig og spændende tur – vi tager gerne turen til Hamborg igen.

Det regnede en del....
 Men ikke hele tiden

Høj stemning på klubtur til Grækenland

 

 

Lørdag d. 2 september 2023 mødtes 28 forventningsfulde roere og 4 landkrabber i Københavns Lufthavn for at drage til Tolo på halvøen Pelopennes i regionen Argolis. Her ligger en dansk roklub med både inriggere og havkajakker. Lige ved siden af er et hotel, som klubben samarbejder med, her blev vi alle 32 indlogeret i værelser med den smukkeste havudsigt.

Susanne og Steen var kompetente turledere, som altid skabte de god stemning og sørgede for glade roere og fantastiske roture alle dage bortset fra en enkelt regnvejrsdag.

Vi fik roet op til 177 km i løbet af ugen, besøgt kyststrækningen på begge sider af Tolo og også roet rundt om en hel del af de små øer, som ligger i nærheden. For eksempel Kirkeøen med oplyst trappe op til en lille kirke (giver mindelser om Mamma Mia filmen) og Skoleøen, hvor der på toppen ligger en lille tidligere skole.

Robådene i Tolo ligger fastgjort til en lang line på havbunden, så dagens rotur startede med, at vi trak bådene ind. Efterhånden som bådene kom ind, blev de overtaget af holdet, der skulle ro i den pågældende båd. Holdet sørgede for at alt udstyr kom på plads, til sidst også roerne og deres pikpak, hvorefter vi kunne drage af sted. Og tilsvarende i modsat rækkefølge ved hjemkomst. Det kørte på skinner, og som en af vores landkrabber beskrev det lignede det nærmest en koreograferet scene -  og det var det sådan set også!

Havkajakkerne blev selvfølgelig også gjort klar, det var en enklere øvelse.

Hver dag satte turledelsen bådhold og kajakhold med turleder, og de fordelte os fint udover dagene, så vi fik roet med mange forskellige. Alle, der gerne ville ro havkajak, fik selvfølgelig også mulighed herfor.

Morgenmad og aftensmad blev serveret på hotellet. Vi fik dejlig mad hver dag med græsk salat, tzatziki og andre lækkerier til forret og klassiske græske retter (som mussaka, stifado, souvlaki, lam og grillet fisk) til hovedret. Alt blev serveret af et par humørbomber af flinke tjenere, som også sørgede for både vin og øl til os.

Frokosten blev enten indtaget på en strand med medbragte lækkerier eller i små typisk græske restauranter i småbyer langs kysten, altid med god appetit og godt humør.

Hver aften var der høj stemning i restauranten, hvor dagens indtryk blev delt og fordøjet sammen med den gode mad, og der blev grinet og fortalt historier fra dagens ture.

Landkrabberne bidrog på bedste vis med hyggeligt selskab, fine observationer og andre arrangementer såsom vinsmagning. Når det var muligt, deltog landkrabberne også i vores frokoster på turen, det var en dejlig måde at få nye venner på.

Kort og godt – det var en ”armene over hovedet” tur, som Susanne og Steen skal have en kæmpestor tak for. Dem må I meget gerne lave flere af!

Vil du vide mere - så læs mere om robådsroning her