Begynderkursus i turkajak


Næste hold starter til maj 2018.

Bliv kajakroer i Skovhoved Roklub 

Skovshoved Roklub tilbyder begynderkurser i turkajak hver år. Formålet med begynderkurset er at give dig kendskab til kajakkerne, ro-tekniske færdigheder samt et socialt netværk i Skovshoved Roklub. Det primære er dog at lære dig, at færdes sikkert på vandet, så du ikke udsætter dig selv eller andre for fare. Det er målet, at man efter kurset har opnået færdigheder, så man er i stand til at blive ”frigivet”, så man kan ro på egen hånd uden instruktør.

Forudsætninger 

Alle kan lære at ro kajak, men af hensyn til sikkerheden skal du opfylde nogle få fysiske minimumskrav. Det er en forudsætning, at du kan svømme 600 meter uafbrudt. Før begynderkurset starter, skal du have afleveret et svømmebevis herpå. Derudover forventes det, at du er villig til at kaste sig i vandet, selvom vandet kan være rigtig koldt. Dels for at lære hvordan kroppen reagerer på lav temperatur, og dels for at opnå tilstrækkelig øvelse i at redde sig selv og andre i tilfælde af, at man skulle kæntre. For at være i stand til at redde sig selv op i kajakken igen efter en kæntring, kræver det også et vist minimum af styrke. Som tommelfingerregel siger vi, at du skal kunne hejse dig selv op i armene ved en ca. 30 cm høj kant (som f.eks. kanten i en svømmehal) og lave ti armstrækninger.

Det sociale

Vores begynderhold har tradition for at være meget sociale. Det være sig enten med kagespisning efter roning, aftensmad, grill eller frokost. Dette aftales fra gang til gang, men plejer at være til stor glæde for de deltagende. Det er oftest her at venskaber formes, og erfaringer udveksles. Det er selvfølgelig frivilligt, at man bliver og deltage, men det kan kun anbefales.

Påklædning 

Vi anbefaler at man under begynderforløbet har en våddragt på. Da du sandsynligvis ikke kommer til at bruge den når du ikke længere er begynder, kan det sagtens være en af de billige fra Harald Nyborg eller andre steder. En våddragt uden ærmer giver den bedste bevægelsesfrihed. En anden rigtig rar investering er neoprensko som disse: neoprensko. De sikrer dig varme fødder samtidig med at du stadig har god fornemmelse med rorpind og fodstøtte i kajakken. Mere garvede roere ror som regel i almindeligt løbetøj. Undgå alt der suger vand som f.eks. bomuld.