Outriggerroning

Den ultimative rooplevelse

Hastighed, fokus og balance er tre af de elementer som gør outriggerroning til en enestående rooplevelse. Outriggere er smalle både som roes mest på fladt vand, som på f.eks. Bagsværd Sø, hvor Danmarks Rocenter ligger, og her træner både motionsroere og Danmarks bedste roere. I stille vejr kan man også træne på havet.

Outrigger både kan have 1 eller 2 årer. Læs mere om vores outrigger både her.

Når du ror og træner i outrigger, får du trænet alle kroppens største muskelgrupper, dvs. ryg, mave, arme og især benene. Cirka 70% af rotaget er benarbejde.

Du lærer også balance og teknisk perfektion ved at ro en single- og en dobbeltsculler, og lærer også at fokusere på samtidighed og koordinering, når du træner i en fire- eller en otter.

Er du til koncentreret træning på banerne, hastighed og teknik, puls og styrketræning så kan outriggerroning være det rigtige for dig!  Du kan være med som motionsroer for at træne din krop og balance. Du kan også være med, hvis du godt kan lide konkurrence og vil træne til det.


Masters kaproning

 

Hvad er Masters Kaproning?

Masters kaproning er for alle roere over 27 år. Masterregattaer er på 1000 meter.

Du kan læse mere om Masters kaproning på DFfRs webside.

 

Du kan sagtens være outrigger roer og ro med til træning uden at deltage i konkurrencer. Konkurrencedeltagelse er dog for mange en ekstra motivation for at træne regelmæssigt og fokuseret. At deltage i konkurrence er også en måde at være sociale på: du får for eksempel mulighed for at møde mange andre roere både fra Danmark og udlandet. Når der skal sammensættes hold til konkurrencer, er det også tit, at der organiseres hold på tværs af klubberne.

Hvert år beslutter vi hvilke konkurrencer, vi vil stille op til, sammensætter holdene og organiserer træningen.


Outrigger roning i SR

 

I Skovshoved Roklub er vi en dedikeret gruppe af outriggerroere som træner for det meste på Bagsværd Sø og deltager i forskellige konkurrencer nationalt og internationalt.

Vi har nogle outrigger både ved Skovshoved Roklubbens hovedsædet i Skovshoved Havn men de fleste af vores både er opbevaret i Rohallerne ved Bagsværd Sø, som også er Danmarks Rostadion. Du kan læse mere om Rostadion og finde et kort om hvor du kan finde vores både her.

 

 

Hverdagstræning

Aftenkaproning på Bagsværd Sø

VM Master i Libourne, FrankrigVM Master i Libourne, Frankrig