Kajakpolo i Skovshoved Roklub

Kajakpolo er en yderst eksplosiv og publikumsvenlig sport. Dets oprindelse menes at stamme fra England, hvor sporten i dets tidlige stadie blev udøvet i stil med polo, dog med hesten byttet ud for en tønde eller lille båd og køllen med en pagaj. I dag dyrkes sporten på landsholdsniveau verden over, og der afholdes VM og EM skiftevis hvert andet år.

Kajakpolo kombinerer både bådkontrol og boldkontrol med et hæsblæsende nærkontaktsspil. Yderligere spiller taktik og sammenspil en lige så stor rolle som hurtighed og fitness for den individuelle spiller. Hvert hold har 5 spillere på banen (samt tre udskiftere bag holdets mål). Som i andre boldspil gælder det om at score i modstandernes mål, der er løftet 2m over vandet. Bolden kan kastes enten med hænderne eller med bladet af pagajen til en anden spiller eller som et skud mod mål.

Sporten dyrkes i udstyr der er specialdesignet til sporten. Her indgår både, hvor der er monteret skum i enderne, pagaj, hjelm med visir, veste, samt et spraydeck, der lukker tæt omkring spiller og båd, så der ikke kommer vand ind, i tilfælde af kæntring.

Alle kan være med

I Skovshoved Roklub spiller vi kajakpolo hele året. Vi er så heldige at have mulighed for at dyrke sporten året rundt, da vi om vinteren spiller polo indendørs i Kildeskovshallens 50m-bassin og om sommeren i vore helt nybyggede og nordens største kajakpoloanlæg, der bliver lavet i forbindelse med havneudbygningen.

Vi har både Junior-, dame- og seniorhold, og er dermed en af Danmarks største kajakpoloklubber. Vores førstehold kæmper med om medaljerne hvert år. For mere info om førsteholdet, kan du gå ind under fanen "Lokomotiv Skovshoved".

Kajakpolo er for alle. I Skovshoved har vi aktive medlemmer i alderen mellem 15 og 59 år, så alder er ingen undskyldning. Vi er fordelt på mange hold og mange niveauer. Vi har spillere, der spiller en gang i mellem for hyggens skyld, og vi har spillere der er en del er verdenseliten, der træner op til 14 gange om ugen. Vi som klub kan bryste os af at have flere spillere på henholdsvis Dame-, u18-, u21- og herrelandsholdet, der alle har opnået utroligt flotte resultater ved VM og EM. 

Regler

I kajakpolo må man ro ind i hinanden, ro over hinanden, blokere bolden i luften med pagajen og skubbe hinanden i vandet. Generelt kan man om reglerne sige, at alt farligt spil er forbudt.

Banen

  • Banen er 35 x 23m
  • En kamp varer 2x 10min.
  • Hvert hold har 5 spillere og op til tre udskiftere.
  • Målene hænger 2 meter over vandoverfladen og forsvares med pagajen

 

Spillet

  • Man må holde bolden i 5 sek.
  • Man må ikke ro ind i målmanden
  • Hvis en spiller rækker efter bolden med hånden, må en modspiller ikke forsøge at tage den med sin pagaj.
  • Spilleren med bolden må skubbes i vandet.
  • Man må ikke røre ved modspilleres kajak med hånden eller pagaj

Kontakt

Har du lyst til at prøve kræfter med kajakpolo, så kontakt vores kajakpolochef på e-mail kajakpolo@skovshoved.dk

Udstyr

Ligesom alle andre sportsgrene, så skal man bruge noget specielt udstyr. Skovshoved Roklub stiller dette udstyr til rådighed. 
 

Kajak

 

Pagaj

 

Vest og hjelm