Dobbeltsculler instruktion på Bagsværd Sø

Åbent Hus, søndag 5. maj kl. 11 og tirsdag 7. maj kl 18, Bagsværd Rostadion

 

Ny roer eller nysgerrig på outriggerroning?

Skovshoved Roklubs outriggerroere holder Åbent Hus, søndag d. 5. maj kl. 11.00-12.30 samt tirsdag d. 7. maj kl 18.00-19.30.

Vi mødes ved Rohallerne (Bagsværd Sø), som også er Danmarks Rostadion. Her kan du/I komme ud og prøve at sidde og ro i en outrigger: en dobbeltfirer, en dobbeltsculler og/eller en singlesculler.

Der vil være instruktører og trænere klar til at hjælpe dig så du kan være helt tryg: vi går ud og ror med dig og du får en redningsvest på.


Og hvorfor så outrigger? 

Fordi det er en fantastisk og superkoncentreret måde at bruge og træne sin krop på, få pulsen op og nyde naturen!

Hastighed, fokus og balance er tre af de elementer som gør outriggerroning til en enestående rooplevelse. Outriggere er smalle både som roes mest på fladt vand, som på Bagsværd Sø. Her træner både motionsroere og Danmarks eliteroere. I stille vejr kan man også træne outrigger på havet.

Når du ror og træner i outrigger, får du trænet alle kroppens store muskelgrupper, dvs. ryg, mave, arme og især benene. Cirka 70% af rotaget er benarbejde.

Du lærer også balance og teknisk perfektion ved at ro en single- og en dobbeltsculler, og lærer også at fokusere på samtidighed og koordinering, når du træner i en firer- eller i en otter.

Er du til koncentreret træning på banerne, hastighed og teknik, puls og styrketræning, så kan outriggerroning være det rigtige for dig!  Du kan være med som motionsroer for at træne din krop og balance. Du kan også være med, hvis du godt kan lide konkurrence og vil træne til det.


Åbent Hus Mødested: Skovallen 40, 2880 Bagsværd, neden under på Regatta Pavillonen ved søbredden af  Bagsværd Sø. Fra den store grus-P-plads skal du følge stien langs søen mod højre indtil du kommer til bådhallerne. Her ligger Danmarks Rocenter med nogle store rohaller til opbevaring af outriggerbåde hvor Skovshoved Roklub også har sine outriggerbåde liggende.

Påklædning: Almindelig træningstøj/løbetøj og lidt skiftetøj samt en vindtæt jakke. Vi efterlader skoene på pontonen: det er derfor en god idé med tykke sokker.

Tilmelding: Hvis du allerede er medlem af Skovshoved Roklub, kan du tilmelde dig og evt. gæster i aktivitetskalenderen. Hvis du ikke er medlem, er du velkommen til at tilmelde dig ved at kontakte vores aktivitetschef Kate Skavin.  Sidst men ikke mindst, er du velkommen til bare at kigge forbi, hvis du alligevel er i området.


Outrigger roning: den ultimative ro-oplevelse for krop og sjæl!

 

Single sculler på Bagsværd SøSinglesculler

Dobbeltsculler

Dobbeltfirer

Otteren