Skovshoved Roklub Outrigger Bådpark

 

Vores bådpark ved Bagsværd Sø består af:

  • Otter
  • Dobbeltfirer u. styrmand (Empacher)
  • Dobbeltsculler (Wintech)
  • Singlescullere (Wintech)

Derudover har vi en Wintech singlesculler liggende i roklubbens egen bådhal i Skovshoved Havn.

 

Otter

Otter er en kaproningsbåd, som roes af otte roere med en åre hver. Dette er den eneste bådklasse i international konkurrence i roning, som har en cox (styrmand). Båden er ca. 17,5 til 19 m lang. Klassen er olympisk både for kvinder og mænd.

Dobbeltfirer u. styrmand

Dobbeltfirer (ofte forkortet 4x) er en kaproningsbåd, som roes af fire roere med to årer hver. Båden er ca. 12 meter lang, og klassen er på OL-programmet både for mænd og kvinder.

Dobbeltsculler

Dobbeltsculler (ofte forkortet 2x) er en kaproningsbåd, som roes af to roere med to årer hver, i modsætning til en toer uden styrmand, hvor hver roer kun har én åre. Båden er ca. 9,5 meter lang, og klassen er på OL-programmet både for mænd og kvinder. 

Singlesculler

Singlesculler (ofte forkortet 1x) er en kaproningsbåd, som roes af én roer med to årer. Båden er ca. 7-8,5 meter lang, og klassen er på OL-programmet både for mænd og kvinder.

 


Andre Outrigger Både 

 

Udover de ovenstående bådtyper, som vi selv har i bådparken, er der andre outrigger både, som vi har mulighed for at låne af en anden klub i nærheden. Disse bådtyper er også på EM og VM programmet, med undtagelse af "Dobbelt4 med styrmand", som ikke længere bruges til konkurrencer.  "Dobbelt4 med styrmand" bruges dog stadig af en del roklubber i DK.

De outrigger bådtyper, som vi ikke selv har men som vi kan låne er:

Fireruden

Fireruden  (forkortet 4-) er en kaproningsbåd, som roes af fire roere med en åre hver. Er ca. 12 meter lang, og klassen er på Ol-programmet for mænd og kvinder.

Toeruden

Toeruden (forkortet2-) er en kaproningsbåd, som roes af 2 roere med en åre hver.

Dobbelt4 med styrmand

Dobbeltfirer med styrmand findes også stadig i klubberne.

Otter

Dobbeltfirer

Dobbeltsculler

Singlesculler