Ønsker at blive medlem i Skovshoved Roklub med opstart i robådsafdelingen ;-)
Du vil kunne ro i vores inriggerbåde af træ. Det er både bygget efter den nordiske klinkbådstradition, og denne bådtype er optaget på Unescos liste over beskyttelsesværdig kultur.
Du vil også kunne ro i coastalbåde, der er af glasfiber, og som er det nyeste skud på stammen af robåde, eller de mere traditionelle outriggere såsom singlescullere, dobbeltscullere osv.
Instruktion forår 2023 - inrigger
- Weekenden den 29. og 30. april begge dage fra kl. 9.00 - 15.00
- Tirsdag den 2. maj kl. 18.00 - 21.00
- Torsdag den 4. maj kl. 18.00 - 21.00
- Tirsdag den 9. maj kl. 18.00 - 21.00
- Torsdag den 11. maj kl. 18.00 - 21.00
- Mandag den 15. maj madpakketur skudehavn kl. 18.00 - 21.00
- Mandag den 22. maj landgang med frigivelse kl. 18.00 - 21.00
- Herudover torsdag den 25. maj kl. 18.00 - 21.00 udelukkende træning i at lægge til ved flere forskellige broer og efterfølgende middag kl. 20.00 - 21.30 med instruktører og kaniner.
Ansvarlig for instruktionen for inriggerbådene: Rita Ravn
Tilmelding: sker på mail til rochefen robaad@skovshoved.dk
Instruktion forår 2023 - coastal
Tilmelding: sker på mail til Ulla Eriksen coastal@skovshoved.dk
Instruktion forår 2023 - outrigger
Instruktion sker løbende i sommersæsonen.
Totalløsning på motion for hele kroppen
Hvis du vil ha trimmet hele din krop på en gang, så er roning i romaskine på land og roning på vandet i form af en inrigger, coastalbåd, eller en outrigger den ultimative løsning på det. Her får du både styrke og konditionstræning.
Du får frisk luft, naturoplevelser, samtidigt med at du får trænet alle kroppens muskler endnu mere, da energiforbruget på havet er lidt højere. På vandet kan der være bølger, strøm, vindmodstand samt andre gode faktorer, som kræver endnu mere energi fra kroppens muskler.
Roning er godt for kroppen, og en sport der har få skader, giver en god nats søvn og masser af socialt samvær.
Du ror og træner på et hold, men du får også individuel coaching af vores instruktører og trænere.
Rokurserne er starten på masser af træning i styrke, teknik og udholdenhed på vandet, plus frisk luft, motion og godt socialt netværk.
Klubben har følgende bådtyper i robådsafdelingen: Costalbåde, inrigger og outrigger.
Du skal så vidt muligt følge alle lektionerne i rokurset, som er på 11 lektioner inkl. lektioner i weekender, hvor der er 4 lektioner fordelt på lørdag og søndag.
Påklædning
Løbetøj, motionstøj, kondisko med lave hæle, regntøj, håndklæde mv. Vi går på vandet, selvom det regner og blæser, så husk skiftetøj.
Tilmelding - kontingent og svømmebevis
Rokurserne er gratis, når du er indmeldt i Skovshoved Roklub og optaget i Robådsafdelingen. Du skal derfor have betalt kontingent inden kursusstart.
Du skal også kunne svømme 600 meter og aflevere et svømmebevis, der højst må være et ½ år gammelt. Du kan tage svømmeprøven i en svømmehal. Læs mere om indmeldelse og kontingent på Bliv medlem.
Spørgsmål og tilmelding sker til rochef Susanne Ørtoft Bærentsen på mail robaad@skovshoved.dk
Sådan lærer du at ro
På kurserne lærer du selve rotaget, teknikken i at ro, kommandoer samt bådens opbygning og udstyr. Samtidig gennemgår vi noget roteori.
Du vil komme til at ro i én eller flere af følgende bådtyper:
Når du har roet ca. 50 km i vores lokalfarvand (Svanemøllen til Rungsted) på dine rolektioner og har styr på teknikken, behersker rotaget og kommandoerne på fornuftigt vis, bliver du frigivet. Dit (første) roinstruktion/træningsforløb er dermed færdigt.
Kaninkort inrigger
Kaninkort coastal
Når du er frigivet
Efter frigivelsen som roer åbner der sig muligheder for træning, oplevelser og socialt samvær - altså et hav af tilbud til dig. Du kan komme ud og ro uden instruktør, dog med styrmand i flerholdsbådene. Eller ro selv i en singlesculler eller to i en dobbeltsculler.
Du kan nu ro med på klubaftener tirsdage og torsdage kl. 18.00. Eller få flere trænings- og kursusforløb i teknik og konditionsroning. Der er masser af muligheder for motionsroning og frisk luft på Øresund i inrigger og coastal.
Du kan også ro på Bagsværd og Lyngby Sø, hvor du kan komme til at træne på regattabane og få motion samt oplevelser i outrigger.
Du kan komme med på roture uden for vores lokalfarvand, f.eks. ro ind til Københavns Havn, Flakfortet, Furesøen, Amager Strandpark og meget mere. Du kan komme ud og ro ved andre roklubber i Danmark og rundt omkring i verden.
Kriterier for indstilling af roere til K-styrmandsuddannelsen
Vil du gerne ro meget mere, blive mere uafhængig af klubbens øvrige styrmænd, planlægge ture i klubben osv. - så er uddannelsen til korttursstyrmand måske noget for dig??
Hvis du gerne vil uddanne dig til at “føre skib” – og dermed være den styrmand, der har ansvaret for både mandskab og båd - på ture i Skovshoved Roklubs lokalfarvand, skal du starte her og vise du:
Når du er blevet uddannet som K-styrmand, forventer klubben naturligvis, at du fortsat er aktiv ved løbende at melde dig som styrmand på roture samt arrangere ture i klubben selv. Dette er vigtigt for at fastholde erfaringen som styrmand, samt at du er med til at sørge for, at både du og andre kommer på mange gode roture fremover.
Indstilling til at deltage i SRs K-styrmandskursus sker på baggrund af anbefaling fra mindst to af klubbens erfarne langtursstyrmænd - som også er instruktører.
(Henvendelse til rochefen robaad@skovshoved.dk)
Datoer for kursus i 2023:
Logbog for roere på korttursstyrmandsuddannelsen.
Kriterier for indstilling af K-styrmænd til L styrmandsuddannelsen
Tænder du på nye eventyr, ukendte farvande i indland såvel som udland, langdistance eller maraton-kaproning? Så er langtursroning måske noget for dig.
Hvis du gerne vil uddanne dig til at “føre skib” – og dermed være den styrmand, der har ansvaret for både mandskab og båd - på langture, skal du normalt starte med DFfRs instruktøruddannelse (modul A og B), som både sætter fokus på rotaget, tekniktræning og træningsprincipper. Endvidere skal du selvfølgelig ro en masse og vise at du:
Det er en stor fordel, at du på forhånd sætter dig ind i brug af søkort og kompas, og vi har instruktører som gerne vil hjælpe dig hermed. Al erfaring viser, at det tager tid at blive fortrolig med brug af kort og kompas, hvis man ikke har forhåndskendskab. Selv om vi lever i GPS’ens tidsalder, skal man stadigvæk kunne navigere med de klassiske metoder, som aldrig svigter p.g.a. flade batterier eller andre ”maskinproblemer”.
Endvidere skal du have deltaget i mindst 3 endags-langture forskellige steder (f.eks. Amager rundt, Nivå retur) samt mindst to langture med overnatning (DfFR krav til deltagere i langtursstyrmandskurset). Dette vil sikre, at du har den fornødne basale langturs-erfaring, og dermed den bedste baggrund for at få optimalt udbytte af videreuddannelsen.
Så er du klar til næste skridt: deltagelse i DfFRs langtursstyrmands-kursus, som giver den nødvendige teoretiske viden. Når du har bestået kursus og demonstreret tilstrækkelig erfaring inklusive at arrangere en langtur i klubben, kan bestyrelsen frigive dig som langtursstyrmand. Bestyrelsens vurdering sker i forhold til de kriterier vi har til frigivelse af L-styrmænd.
Når du er uddannet forventer klubben naturligvis, at du fortsat er aktiv ved løbende at både at melde dig som styrmand på roture og at arrange langture i klubben selv. Dette er vigtigt for at fastholde erfaringen som styrmand samt sørge for, at både du og andre kommer på langture fremover.
Indstilling til at deltage i DfFRs langtursstyrmandskursus sker på baggrund af anbefaling fra mindst to af klubbens erfarne L-styrmænd/L-styrmands instruktører.
(Henvendelse til rochefen robaad@skovshoved.dk)
Kriterier for indstilling af roere til Bådføreruddannelsen
Dette er et tilbud til dig, som gerne vil ro meget mere i vores coastalbåde og blive mere uafhængig af klubbens øvrige styrmænd. Vores Bådfører uddannelse kvalificerer dig til at være ansvarlig bådfører på coastal C1x (single coastal) og C2x (dobbelt coastal), når du også har opnået tilstrækkelig praktisk erfaring.
For at blive frigivet til at have ansvaret for både mandskab og coastalbåd på ture i Skovshoved Roklubs lokalfarvand, skal du vise, at du i praksis kan håndtere en C1x og/eller en C2x ved at du:
Endvidere skal du deltage i Skovshoved Roklubs Bådfører kursus, som giver den nødvendige teoretiske viden. Dette kursus afholder vi efter behov, normalt hvert forår.
Når du har bestået kursus og demonstreret tilstrækkelig erfaring (inklusive entring i C1/C2) kan rochefen frigive dig som bådfører.
Når du er uddannet forventer klubben naturligvis, at du fortsat er aktiv ved løbende at være ansvarlig bådfører på klubbens roture. Dette er vigtigt for at fastholde erfaringen som bådfører samt sørge for, at både du og andre kommer på mange gode roture fremover.
Indstilling til at deltage i SRs Bådførerkursus sker på baggrund af anbefaling af klubbens erfarne instruktører.
Logbog for roere på bådføreruddanelsen.