Uddannelse

Rokursus / roinstuktion

 

Næste robådsinstruktion er til maj 2021 - datoer for kursus vil blive indsat, så snart dagene er på plads.

 

Rokursus:

Totalløsning på motion for hele kroppen

Hvis du vil ha trimmet hele din krop på en gang, så er roning i romaskine på land og roning på vandet i form af en inrigger, coastalbåd, eller en outrigger den ultimative løsning på det. Her får du både styrke og konditionstræning.

Du får frisk luft, naturoplevelser, samtidigt med at du får trænet alle kroppens muskler endnu mere, da energiforbruget på havet er lidt højere. På vandet kan der være bølger, strøm, vindmodstand samt andre gode faktorer, som kræver endnu mere energi fra kroppens muskler.
Roning er godt for kroppen, og en sport der har få skader, giver en god nats søvn og masser af socialt samvær.

Du ror og træner på et hold, men du får også individuel coaching af vores instruktører og trænere.


Rokurserne er starten på masser af træning i styrke, teknik og udholdenhed på vandet, plus frisk luft, motion og godt socialt netværk.

Klubben har følgende bådtyper i robådsafdelingen: Costalbåde, inrigger og outrigger.

Du skal så vidt muligt følge alle lektionerne i rokurset, som er på 11 lektioner inkl. lektioner i weekender, hvor der er 4 lektioner fordelt på lørdag og søndag.

Følgende kursusdage:

Kommer snarest .....

 

Påklædning

Løbetøj, motionstøj, kondisko med lave hæle, regntøj, håndklæde mv. Vi går på vandet, selvom det regner og blæser, så husk skiftetøj.

Tilmelding - kontingent og svømmebevis

Rokurserne er gratis, når du er indmeldt i Skovshoved Roklub og optaget i Robådsafdelingen. Du skal derfor have betalt kontingent inden kursusstart.

Du skal også kunne svømme 600 meter og aflevere et svømmebevis, der højst må være et ½ år gammelt. Du kan tage svømmeprøven i en svømmehal. Læs mere om indmeldelse og kontingent på Bliv medlem.

 

Spørgsmål og tilmelding sker til rochef Susanne Ørtoft Bærentsen på mail robaad@skovshoved.dk

 

Sådan lærer du at ro

På kurserne lærer du selve rotaget, teknikken i at ro, kommandoer samt bådens opbygning og udstyr. Samtidig gennemgår vi noget roteori.

Du vil komme til at ro i én eller flere af følgende bådtyper:

 • Inrigger – en god stabil båd til motion og turroning
 • Coastalbåd - den nyeste bådtype inden for roning til motion og turroning, men især til event og oplevelser. Det er en super blanding af en inrigger og en outrigger med meget positive bådegenskaber.
 • Outrigger - en smal bådtype til kaproning og dermed til at ro hurtigt i, samt til motionstræning.
 • Single- og dobbeltsculler – også en outrigger, men den ros alene/af to roere.


Når du har roet ca. 50 km i vores lokalfarvand (Svanemøllen til Rungsted) på dine rolektioner og har styr på teknikken, behersker rotaget og kommandoerne på fornuftigt vis, bliver du frigivet. Dit (første) roinstruktion/træningsforløb er dermed færdigt.

 

Når du er frigivet

Efter frigivelsen som roer åbner der sig muligheder for træning, oplevelser og socialt samvær - altså et hav af tilbud til dig. Du kan komme ud og ro uden instruktør, dog med styrmand i flerholdsbådene. Eller ro selv i en singlesculler eller to i en dobbeltsculler.

Du kan nu ro med på klubaftener tirsdage og torsdage kl. 18.00. Eller få flere trænings- og kursusforløb i teknik og konditionsroning. Der er masser af muligheder for motionsroning og frisk luft på Øresund i inrigger og coastal.

Du kan også ro på Bagsværd og Lyngby Sø, hvor du kan komme til at træne på regattabane og få motion samt oplevelser i outrigger.

Du kan komme med på roture uden for vores lokalfarvand, f.eks. ro ind til Københavns Havn, Flakfortet, Furesøen, Amager Strandpark og meget mere. Du kan komme ud og ro ved andre roklubber i Danmark og rundt omkring i verden.

 

Korttursstyrmand (K-styrmand)

 

Kriterier for indstilling af roere til K-styrmandsuddannelsen

Vil du gerne ro meget mere, blive mere uafhængig af klubbens øvrige styrmænd, planlægge ture i klubben osv. - så er uddannelsen til korttursstyrmand måske noget for dig??

 

Hvis du gerne vil uddanne dig til at “føre skib” – og dermed være den styrmand, der har ansvaret for både mandskab og båd - på ture i Skovshoved Roklubs lokalfarvand, skal du starte her og vise du:

 

 • Har styr på teknikken i rotaget og kan ro effektivt i modvind/modstrøm
 • Har været flittigt på vandet, i korttursområdet såvel som på langtur, mindst 30-40 gange inden for de sidste 1-2 år, og har roet mindst 300 km indenfor det sidste år
 • Kan holde udkig 360 gr. rundt (det er vigtigt at have overblik og kunne give kommandoer, uanset hvor i båden du sidder)
 • Er trænet og har god sikkerhed i tillægninger
 • Har god erfaring i at styre, både i modsø og medsø
 • Er sikker i at skifte plads i båden både med åren ude og åren langs
 • Har styr på løfteteknik, så du kan være med til at få en båd på land (med og uden båderuller).
 • Kommer godt ud af det med ro-makkerne. Som K-styrmand er det utroligt vigtigt, at man generelt kan tale godt med alle i klubben, så man kan motivere, hjælpe og støtte efter behov
 • Har forståelse for vores materiel og håndtering herafSå er du klar til næste skridt: deltagelse i Skovshoved Roklubs Korttursstyrmands-kursus, som giver den nødvendige teoretiske viden. Dette kursus afholder vi normalt hvert forår. Når du har bestået kursus samt demonstreret tilstrækkelig erfaring på vandet, inklusive at arrangere en tur i klubben, kan bestyrelsen frigive dig som korttursstyrmand. (her skal vi have et link til frigivelseskravene).
 • Bestyrelsens vurdering sker i forhold til de kriterier, vi har til frigivelse af K-styrmænd:

 

Når du er blevet uddannet som K-styrmand, forventer klubben naturligvis, at du fortsat er aktiv ved løbende at melde dig som styrmand på roture samt arrangere ture i klubben selv. Dette er vigtigt for at fastholde erfaringen som styrmand, samt at du er med til at sørge for, at både du og andre kommer på mange gode roture fremover.

Indstilling til at deltage i SRs K-styrmandskursus sker på baggrund af anbefaling fra mindst to af klubbens erfarne langtursstyrmænd - som også er instruktører.

(Henvendelse til rochefen robaad@skovshoved.dk)

 

Langtursstyrmand (L-styrmand)

 

Kriterier for indstilling af K-styrmænd til L-styrmandsuddannelsen

 

Tænder du på nye eventyr, ukendte farvande i indland såvel som udland, langdistance eller maraton-kaproning - så er langtursroning måske noget for dig??!!

 

Hvis du gerne vil uddanne dig til at “føre skib” – og dermed være den styrmand, der har ansvaret for både mandskab og båd - på langture, skal du starte her og vise at du:

 

 • Har brugt din korttursstyrmandsret flittigt, mindst 30-40 gange inden for de sidste to år
 • Har styr på teknikken i rotaget og kan ro effektivt i modvind/modstrøm i længere tid
 • Kan holde udkig 360 gr. rundt (som L-styrmand skal du have overblik og kunne give kommandoer, uanset hvor i båden du sidder)
 • Kan lægge til, ikke blot i korttursområdet, men også når du er med på tur uden for vores eget rofarvand - også under dårlige vejrforhold.
 • Har god erfaring i at styre, både i modsø og medsø, også i hårdt vejr samt kan kommandere krydsninger
 • Er sikker i at skifte plads i båden og i at kommandere skift i båden, både med åren ude og åren langs
 • Har styr på løfteteknik, så du kan være med til at få en båd på land (med og uden båderuller) samt anbringe båden i betryggende afstand fra vandet.
 • Bidrager til gode roture i klubben ved som K-styrmand at have arrangeret adskillige ture. Når du er frigivet som L-styrmand, skal du naturligvis fortsætte dine gode initiativer med at arrangere ture, nu også uden for vores daglige rofarvand.
 • Kommer godt ud af det med ro-makkerne. Som L-styrmand er det utroligt vigtigt, at man generelt kan tale godt med alle i klubben, så man kan motivere, hjælpe og støtte efter behov.
 • Har forståelse for vores materiel og håndtering heraf, og også har interesse for at kunne udbedre de skader, der kan opstå, når man er af sted på langtur.Det er en stor fordel, at du på forhånd sætter dig ind i brug af søkort og kompas. Klubben har instruktører som gerne vil hjælpe dig hermed. Al erfaring viser, at det tager tid at blive fortrolig med brug af kort og kompas, hvis man ikke har forhåndskendskab. Selv om vi lever i GPS’ens tidsalder, skal man stadigvæk kunne navigere med de klassiske metoder, som aldrig svigter p.g.a. flade batterier eller andre ”maskin-problemer”.

 

Desuden skal du have deltaget i mindst 3 endags-langture forskellige steder (f.eks. Amager rundt, Nivå retur) samt mindst to langture med overnatning (DfFR krav til deltagere i langtursstyrmandskurset). Dette vil sikre, at du har den fornødne basale langturs-erfaring, og dermed den bedste baggrund for at få optimalt udbytte af videreuddannelsen.

Så er du klar til næste skridt: deltagelse i DfFRs langtursstyrmands-kursus, som giver den nødvendige teoretiske viden. Når du har bestået kursus og demonstreret tilstrækkelig erfaring inklusive at arrangere en langtur i klubben, kan bestyrelsen frigive dig som langtursstyrmand. Bestyrelsens vurdering sker i forhold til de kriterier, som vi har til frigivelse af L-styrmænd: (her skal vi have et link til frigivelseskravene).

 

Når du er blevet uddannet som L-styrmand forventer klubben naturligvis, at du fortsat er aktiv ved løbende at både at melde dig som styrmand på roture samt at arrangere langture i klubben selv. Dette er vigtigt for at fastholde erfaringen som styrmand samt sørge for, at både du og andre kommer på langture fremover.

Indstilling til at deltage i DfFRs langtursstyrmandskursus sker på baggrund af anbefaling fra mindst to af klubbens erfarne L-styrmænd/L-styrmandsinstruktører

(Henvendelse til rochefen på robaad@skovshoved.dk)

Bådførerkursus til coastal

Info følger snarest.