Vil du ro havkajak

Flere veje ind i havkajak

For at blive optaget i havkajakfadelingen skal du deltage på et af årets infomøder vi holder i marts / april måned:

Kan du ro i forvejen ?

Kan du i forvejen ro havkajak og har et EPP2 bevis, er du velkommen til at starte i Skovshoved Roklub med det samme. Du skal blot udfylde indmeldelsesblanketten på hjemmesiden og aflevere et svømmebevis på 600 m svømning - samt vise en af vores instruktører, at du kan mestre både en selvredning og en makkerredning.

Skriv til havkajakchefen og træf en aftale om at komme ned i klubben. Såfremt dine færdigheder er tilfredsstillende, kan du indmeldes direkte.

 

Turbohold

Afhængig af ansøgere og kapacitet opretter vi nogle år et turbohold, som er et forkortet instruktionsforløb for folk med tidligere kajakerfaring (f.eks. andet havkajakkursus eller tidligere frigivelse i turkajak).

 

Henter billeder...

Er du helt ny?

Vi planlægger sæsonen om vinteren og tager primært imod tilmeldinger i marts-april. Vi ser helst, at du kommer til de infomøder klubben holder i marts/ april (datoer oplyses på hjemmesiden i februar), så vi kan være sikre på, at du kommer på de rigtige hold og den rigtige bådtype. På infomøderne er der repræsentanter fra alle klubbens ro-grene, og der er mulighed for at se på forskellen mellem motions- og havkajak og få stillet alle de spørgsmål du har.

Når du melder dig ind i klubben for at ro havkajak skal du igennem et instruktionsforløb. Vi opretter normalt 3 instruktionshold, det første starter medio Maj herefter et i juni og et afsluttende hold i August.

Et forløb tager 16 timer, som normalt afholdes som 2 hele dage (á 8 timer) og herefter en frigivelsesdag (3 timer)

Som frigivet havkajakroer har du nået et teknisk niveau, hvor det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at lade dig ro alene i vort lokalfarvand. Frigivne roere kan få adgang til klubbens materiel udenfor instruktionerne – og dermed selv bestemme, hvornår de ønsker at ro.

Henter billeder...

Generel forudsætning for optagelse:

For at du kan blive optaget på instruktionshold er der nogle krav til din fysik. Du skal fremvise en svømmeprøve på 600 m og med lethed kunne trække dig op på kanten i et svømmebassin samt have en vis kropssmidighed. Hvis du vælter i din kajak og skal op i den igen, så skal du kunne trække dig op af vandet, op på tværs af kajakken, og derfra kunne få benene ned i kajakken. Kontigenter og indmeldelse Kontigenter m.v. fremgår af denne side

Henter billeder...