Vil du ro havkajak

Flere veje ind i havkajak:

 

Kan du ro i forvejen ?

Kan du i forvejen ro havkajak og har et IPP2 bevis, er du velkommen til at starte i Skovshoved Roklub med det samme. Du skal blot udfylde indmeldelsesblanketten på hjemmesiden og aflevere et svømmebevis på 600 m svømning - samt vise en af vores instruktører, at du kan mestre både en selvredning og en makkerredning.

Skriv til havkajakchefen og træf en aftale om at komme ned i klubben. Såfremt dine færdigheder er tilfredsstillende, kan du indmeldes direkte.

Er du helt ny?

Når du melder dig ind i klubben for at ro havkajak skal du igennem et instruktionsforløb. Vi opretter normalt 3 instruktionshold, det første starter i Maj herefter et i juni og et hold i August.

Et forløb tager 17 timer, som normalt afholdes som 2 hele dage (á 7 timer + en aften a' 3 timer) 

Endelig frigivelse sker efter samlet 50 km roning i selskab med andre roere.

Som frigivet havkajakroer har du nået et teknisk niveau, hvor det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at lade dig ro alene i vort lokalfarvand. Frigivne roere kan få adgang til klubbens materiel udenfor instruktionerne – og dermed selv bestemme, hvornår de ønsker at ro.

 

Generel forudsætning for optagelse:

For at du kan blive optaget på instruktionshold er der nogle krav til din fysik. Du skal fremvise en svømmeprøve på 600 m og med lethed kunne trække dig op på kanten i et svømmebassin samt have en vis kropssmidighed. Hvis du vælter i din kajak og skal op i den igen, så skal du kunne trække dig op af vandet, op på tværs af kajakken, og derfra kunne få benene ned i kajakken.