Skovser tog til Irland og blev vice-verdensmester!

12. august 2019 16:48 , af Jacob Steglich-Andersen

Det uofficielle VM i kajakpolo for ungdomshold blev afholdt i Belfast, Nordirland den 31. juli – 4. august. Danmark havde i årets udgave sendt 3 ungdomslandshold afsted til Nordirland hvor det officielle navn på stævnet er: Junior International Championships. Et u15 landshold, et u16 landshold og et u18 landshold, hvor Skovshoved roeren August Søgaard var at finde, som den yngste spiller U18-holdet. August Søgaard har de sidste mange år trænet med Skovshoved ligahold og er også fast spiller på Skovshoveds talenthold Skovshoved Dynamite, som blev nummer 6 i årets Danmarksturneringen.

Til Junior International Championships deltog 44 hold fra 16 nationer heriblandt Danmark, Frankrig, Tyskland, New Zealand, og Sydafrika. Ambitionerne for U18-landsholdet var at komme i topspillet som minimum ville betyde en 8. plads. Holdet var i pulje med hold fra Frankrig, Sydafrika og Irske hvor der blev spillet om de eftertragtede topmellemspilskampe efter 8 puljekampe. U18 landsholdet kom blandet fra start med en sejr og et nederlag den første dag, men det rettede de op på anden dag, hvor 3 vundne og 1 uafgjort havde puttet holdet i en meget favorabel position til at gå videre til top spillet inden de sidste 2 gruppekampe. Drengene lagde stærk ud med at vinde den første kamp, dog efterfulgt af et nederlag. Det var dog var alt holdet havde brug for, at sikre en top-6-placering i turneringen og det videre avancement til det topmellemspilskampene. I mellemspillet skulle holdet møde et spansk og nordirsk hold. De startede med at slå det spanske hold 3-0 og semifinalepladsen var dermed næsten sikret. I anden kamp taber holdet desværre 3-4, men går alligevel videre som etter i puljen på grund af målscore og dermed sikrede sig en semifinaleplads. Her mødte holdet Altetic Burecana fra Spanien, der var spanske ungdomsmestre. Spanierne kom godt fra start og førte 2-0 i pausen. Men danskerne ville det anderledes og scorede 2 mål i anden halvleg, så stillingen blev 2-2 og kampen skulle afgøres på Golden Goal i forlænget spilletid. Drengene holdt et stenhård forsvar og formåede at score i anden periode af overtiden med hvilke de sikrede sig en historisk finaleplads! I finalen kom U18-landsholdet desværret fra start, og må se måltavlen vise 1-3 i halvlegen. I anden halvleg går det ikke meget bedre og drengenes jernforsvar kommer aldrig rigtig i gang, så da slutfløjtet lød, må de erkende at det rejsen sluttede med en andenplads efter at have tabt 4-7.

Junior International Championships resulterede i et historisk godt resultat for Danmark hvor U16-landsholdet endte på en fornem 5. plads i U18 rækken og U15 landsholdet endte som nummer 3. i U15 rækken. Fremtiden for dansk kajakpolo ser lys ud!