Roning er for alle der kan lide at kombinere fysisk træning med frisk luft og socialt samvær 

 

I Skovshoved Roklub dyrker vi roning på motionsplan i bådtyper, der egner sig til havet og har to eller fire roere samt en styrmand. Men robådsroning i Skovshoved er mange ting. Her er både konkurrence- og motionsroning, korte og lange ture, og vi har mange forskellige bådtyper. Vil du træne din krop på den gode måde? Er du til saltvand, frisk roning i alt slags vejr? Vil du vide noget om trænings-programmer? Have lidt styr på dine muskler? Er du god til at arbejde i et team? Er du ny og uerfaren på dette område, så har du nu chancen for i fællesskab med andre motionsroere, der gerne vil ud og "tonse" med høj puls og teknisk træning. 

 

Korte og lange ture

Tag med på korte ture på max 10 km eller udholdenhedsture op til 50 km og mere.  Langturs- og oplevelsesroning Langtursroning er roning udenfor klubbens daglige rofarvand, enten i Danmark eller udlandet.Turene kan gøres over en weekend, uger eller blot på en dag. Sådanne ture er ofte primitive med telt og mad på gasblus, så der er plads til at nyde naturen, men overnatning kan også ske i andre roklubber og på vandrerhjem. Oplevelses- og langtursture er for alle aldre, bare man er i nogenlunde form.  

 

Motionsroning

Er du mere til rolig motionsroning op af kysten, er dette selvfølgelig også en mulighed i Skovshoved. Klubbens beliggenhed giver gode muligheder for varierede roture i lokalfarvandet (fra Svanemøllen til Rungsted). Som motionsroer opnår du fysisk velvære, samtidig med at du får frisk luft og socialt samvær. 

 

Sved på Panden

Sved på Panden (SPP) roning Sved på panden roning er et tilbud til dig, der søger fysisk krævende ture på vandet og gerne vil i god form. SPP er en månedlig konkurrence på 10 km distancen, hvor der konkurreres mod klubberne langs kysten i Københavnsområdet. SPP er aktiv træning med fokus på motion og teknik i 2-åres og 4-åres inrigger. Træningen er i vid udstrækning selvorganiseret, men styres af klubbens roudvalg. Du får gode rooplevelser, mærker holdånd og fornemmer den super stemning, der er blandt deltagerne. SPP er både for nye frigivne medlemmer og for erfarne roere, der gerne vil have masser af motion se sppkbh.dk 

 

Den perfekte motion

Roning er en perfekt motionsform, hvis du vil have en god allround træning af de store muskelgrupper, forbedre din kondition eller bare få et bedre fysisk velvære. I roning benytter du alle fem store muskelgrupper på en måde, hvor du ikke udsætter led og sener for pludselige belastninger som i f.eks. badminton eller håndbold. Så selvom du har en mindre knæskade eller ryglidelse, kan du sagtens få glæde af roning. 

Når du er blevet frigivet roer i Skovshoved Roklub, har du fri adgang til klubbens materiel. Og der er mange forskellige robådstyper i vores robådsafdeling. 

 

Bådtyper

Inrigger: De fleste robåde i Skovshoved Roklub er inriggere. Det er træbåde, der egner sig bedst til havsejlads. De er havets turbåde for robådsfolket. I en inrigger roes med én åre, og der skiftes plads undervejs. Bådene roes enten af to eller af fire roere, mens én styrer. Disse både bruges både til langture og almindelig tur-, motions- og kaproning. 

Outrigger: Outrigger robåde kender du givetvis fra guldfirerens sejre ved OL. Det er meget slanke både, der kræver fin balance og koordination, men til gengæld bevæger sig hurtigt og elegant over vandet. Outriggere er oftest glasfiberbåde, og der roes med to årer og uden styrmand. Skovshoved Roklub råder over både singlescullere og gigmateriel til to personer. 

Efter afslutning på din instruktionsforløb åbner der sig nye muligheder, som vi vil hjælpe dig videre med: • Konditions- og styrke-rotræning med pulsur • Tekniktræning • Hav- og turroning • Klassisk roning • Coastal roning Skovshoved Roklub er også en roklub, hvor du for det samme medlemskontingent kan dyrke kajakroning, kajakpolo, outriggerroning, havkajak, samt konkurrenceroning. 

Om vinteren har vi svømning, aerobic, løb, styrketræning og rospinning. Kom i gang med at ro Har du lyst til at begynde at ro så læs mere i Bliv medlem eller kontakt Robådsafdelingen.

 

Klubhuset

Skovshoved Roklub kan tilbyde dig lokaler med udsigt over havnen, gode omklædningsfaciliteter, bad og sauna. Der er mulighed for køb af mad og drikke fra vores køkken og vi har  træningsrum med vægtudstyr og Concept-2 romaskiner, og en omfatende bådpark af inriggere og outriggere. Muligheder for træning, oplevelser, socialt samvær.